СТРАНИЦИ

УСПЕЛИТЕ

Д-р Иван Койчев – Един българин в Окфорд

Д-р Иван Койчев завършва медицина в Медицински университет – София. След получаването на медицинската си степен в София, решава да направи докторска степен, преди да продължи със специализацията. Специализира в Манчестър при професор Бил Дикин. След това се присъединява към схемите за обучение по психиатрия в King’s College London.

Научният му фокус е върху невродегенеративните заболявания.

Област на изследване – Определяне на ранните биомаркери на заболяването при деменция.

Интересува се от разработването на нови методи за лечение на невропсихиатрични разстройства. „Открих, че деменцията е областта, в която мога да видя как основни научни открития се използват в клинични интервенции“, споделя д-р Койчев. В настоящия момент Д-р Койчев е лекар специалист по невропсихиатрия в Университетската болница „Джон Радклиф“ в Оксфорд и клиничен лектор по психиатрия, Катедрата по психиатрия на Оксфордския университет, Обединено кралство.

На тазгодишния Софийски фестивал на науката 2020, д-р Койчев представи новите технологии за установяване и проследяване на деменцията, преди тя да започне да нанася разрушителен ефект, както и какво може да направи всеки, за да понижи риска за себе си.