СТРАНИЦИ

УСПЕЛИТЕ

Неврохирург от световна величина се завърна да оперира у нас

Проф. Венелин Герганов е роден през 1970г. в София. Завършва медицина в Медицински университет – София, а след това специализира неврохирургия в Клиниката по Неврохирургия към МУ-София и в International Neuroscience Institute в Хановер, Германия.

Провежда субспециализации в областта на хирургията на черепната основа, невроендоскопия, минимално-инвазивна и образно-ръководена неврохирургия (невронавигация), както и по гръбначна/спинална хирургия във Vienna, Австрия, в Германия и в САЩ.

Проф. Герганов е един от най-близките ученици и сътрудници на корифея на световната неврохирургия Проф. Маджид Самии. Учи питуитарна хирургия при проф. Р. Фалбуш, съдова хирургия при проф. Х. Берталанфи, ендоскопска трансназална хирургия при проф. В. Драф и спинална хирургия (Проф. Хармс и AO Spine) .

В момента е старши лекар (Leitender Oberarzt) в International Neuroscience Institute в Хановер, Германия и професор към Клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“.

Наскоро той получи най-високото световно признание за книгата, която написа за дял от неврохирургията. Водещото научно списание в областта определи научния труд на проф. д-р Венелин Герганов като „библия” за неврохирурзите по света.

Проф. Герганов пред LexMedica News
Вижте интервюто ТУК