NEWS

Health_hack

Покана за участие в Health HacKathon

DHI Cluster Bulgaria и AstraZeneca организират здравен хакатон (Health Hack), насочен към студенти (3.-6. курс) и докторанти по медицина и фармация към Медицински университет-София.

Събитието ще се проведе на 31 май и  1 юни 2024 година с начален час 16:00 часа в офиса на AstraZeneca е София (бул. Черни връх 51, Office X). Планирана е и предварителна онлайн среща на 28 май, вечерта, за запознаване с казусите и екипите.

Събитието ще засегне социално значими заболявания, като ще имате възможност да работите в интердисциплинарни екипи и да търсите решения на поставени казуси по следните ТЕМИ:

Онкология

Създаване на мултидисциплинарни екипи чрез цифрови платформи:

С цел сътрудничеството, комуникацията и вземането на решения при лечението на онкологични заболявания (например рак на белия дроб или рак на гърдата) с централизирано споделяне на информация.

 Хронично бъбречно заболяване (ХБЗ)

Разработете идея за идентифициране на лица с висок риск от развитие на ХБЗ или система за подпомагане на практикуващи лекари, с интегрирани базирани на доказателства насоки и прогнозни анализи, за да подпомогнете навременното започване на лечение на ХБЗ.

 Редки заболявания

Идентификация на пациенти с HPP. Разкрийте мистерията на хипофосфатазията (HPP) чрез разработване на иновативни методи за точно и навременно идентифициране на пациенти с това рядко генетично заболяване.

Научете повече и се РЕГИСТРИРАЙТЕ за участие ТУК

А какви са ПОЛЗИТЕ за вас:

☑️ Участие в мултидисциплинарни екипи и работа по иновативни и актуални здравни казуси.

☑️ Достъп до една от най-иновативните и глобални фармацевтични компании, както и информация относно стажантски програми.

☑️ Сътрудничество с ментори и експерти от AstraZeneca и дигитални здравни експерти.

☑️ Развитие на меки умения, сред които работа в екип, ефективна комуникация и презентационни умения.

☑️ Практически награди за всички участници и кариерни консултации с висшия мениджърски екип на AstraZeneca за всеки член на отбора победител в състезанието.

Събитието се провежда по формата на “хакатон”, като всички участници ще работят в малки екипи от 6 човека по поставени казуси и с експертни ментори от индустрията. Целта на събитието е екипите да предложат решение на поставените казуси, които ще бъдат представени пред жури във втория ден (01.06). Отбора победител ще има възможност да участва в реализацията на своето решение, съвместно с експерти от индустрията.

Повече информация тук: Health Hack

За контакт и въпроси: bg@health-hack.eu