СТРАНИЦИ

СТУДЕНТСКИ ЖИВОТ

Трети Международен биомедицински конгрес започва в София Тех Парк

Рекорден брой лекари, студенти и ученици ще вземат участие в третото издание на International Biomedical Congress Sofia. Събитието, което представя най-големите научни постижения в сферата на медицината и редица вдъхновяващи лектори се открива днес и ще продължи до неделя – 18 ноември в София Тех Парк.

Конгресът се организира от студенти по медицина и дентална медицина на Медицински университет-София и има за цел да създаде среда за развитие и контакти на младите професионалисти в сферата на здравеопазването.

Богата програма с над 50 практически уъркшопа, представящи разнообразната палитра на медицинските науки, ще впечатлява участниците в тазгодишния конгрес. Хората със състезателен дух и теоритични познания ще имат възможност да ги демонстрират в медицинската универсиада, накрая на която ще се раздават награди.

Освен практическата компонента, научната програма ще включва лекции на различни български и световно-признати лектори, които се обединяват в 4 основни клъстъра – „Акушерство и гинекология“, „Невронауки“, „Ендокринология“ и „Медицинско предприемачество“.

Над 200 ученици от 11-ти и 12-ти клас с интерес към медицинските науки, идващи от различни кътчета на България, ще имат възможността да се докоснат до чудесата на мечтаната професия.

Студентите ще могат да се регистрират като „пасивни“ или „активни“ участници. Последното им дава възможността да представят своя научна разработка пред селектирана комисия от професионалисти, която ще оценят труда им и ще им даде градивна обратна връзка.  

International Biomedical Congress се организира с подкрепата на Асоциация на студентите изследователи, Студентски съвет на МУ София, First Investment Bank, Egis, Александровска болница, София Тех Парк.

Цялата програма може да видите ТУК – https://ibc-sofia.org/register