СТРАНИЦИ

226 абсолвенти на Медицински колеж поеха по пътя на професионалисти по здравни грижи

Тържествената церемония за дипломирането на 226-ма възпитаници на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ към Медицински университет – София се проведе на 19 декември в Аула Максима на УАСГ.

Завършилите са от 8-те специалности – „Помощник-фармацевт“, „Рехабилитатор“, „Рентгенов лаборант“, „Медицински лаборант“, „Медицинска козметика“, „Инспектор по обществено здраве“, „Масажист с увредено зрение“ и „Зъботехник“. Те извървяха своя път на обучение и в този ден заслужено получиха своите дипломи за професионални бакалаври, за да продължат напред и да се реализират като специалисти по здравни грижи в това трудно, отговорно и хуманно поприще.

За да уважат положения труд на абсолвентите и на техните преподаватели през последните 3 години, на церемонията присъстваха проф. д-р Виктор Златков – ректор на Медицински университет – София, проф. Цекомир Воденичаров – създател на Факултета по обществено здраве, г-н Дончо Барбалов – заместник-кмет по направление „Столично общинско здравеопазване“, председателят на БАПЗГ г-жа Милка Василева и д-р Асен Меджидиев, председател на Столичната колегия на БЛС.

В залата бяха още декани и заместник-декани на факултетите на Медицински университет – София, преподаватели и служители в Медицински университет – София, директори на медицински колежи в страната, ръководители на престижни здрави заведения, в които се провежда практическата подготовка на студентите, представители на различни браншови организации в сферата на здравеопазването, родители и близки на завършващите, колеги и приятели.

В академичното си слово пред абсолвентите ректорът на университета проф. Виктор Златков заяви: „Пожелавам ви във вашата професионална реализация да имате постоянен стремеж към усъвършенстване и ентусиазъм.  Следвайте принципите за хуманност, уважавайте колегите си и себе си. Бъдете смели, уверени и последователни във вашите цели.“

Последва един от най-тържествените и вълнуващи моменти в церемонията – полагането на клетвата на възпитаниците на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“. После деветимата отличника на Випуск 2019 получиха своите дипломи лично от ректора на Медицински университет – София проф. д-р Виктор Златков и проф. Савова им връчиха още плакет и шалче на отличника.

Ето и отличниците:

ИВА ХРИСТОВА-АНГЕЛОВА- Зъботехник- 5.99

ЦВЕТЕЛИНА ЦАКОВА- Медицински лаборант- 5.97

ЮЛИЯ ТЕРЗИЕВА-Масажист- 5.92

ПАВЕЛ КРЪСТЕВ- Масажист- 5.90

МАРИЯ  СОКОЛОВ- рехабилитатор- 5.84

ЕВЕЛИНА ГЕЛЕВА- ИОЗ- 5.81

МИХАЕЛА ЙОРДАНОВА- Медицинска козметика   5.73

РАДОСЛАВ ПАНДЪРСКИ- Рентгенов лаборант- 5.68

РУМЯНА ЙОРДАНОВА- Помощник фармацевт- 5.55