СТРАНИЦИ

„Ден на почистването“ в Медицински университет – София

Медицински университет – София се включи в инициативата “Световен ден на почистването”, част от глобалното движение “Let’s Do it World”, която тази година се проведе на 17-ти септември. Студенти, преподаватели и служители от административния състав се включиха в почистването на цели 11 локации. Седем от определените места бяха зелени площи около студентските общежития на университета, като най-сложна се оказа обстановката около блок 40Б в Студентски град. 

В рамките на инициативата бяха почистени пространства близо до Факултет по дентална медицина, Медико-биологичен комплекс и Медицински колеж “Й. Филаретова”. Лошото време в събота не уплаши и студенти и преподаватели от филиала на университета във Враца, които съсредоточиха усилия на детската площадка до сградата на учебното заведение. 

„Ден на почистването“ е поредната инициатива, организирана от МУ-София, част от зелената политика на висшето училище. Ако не сте успели да се включите сега, очаквайте следващите събития, посветени на опазването на природата и желанието ни да живеем в по-добър, по-чист и по-красив свят.