СТРАНИЦИ

Десетото издание на Софийския фестивал на науката на 26 и 27 септември

За десети пореден път Британски съвет България организира Софийски фестивал на науката, който се провежда под патронажа на Министерство на образованието и науката и е част от Календара на културните събития на Столична община.

Eдна от главните цели на фестивала е да се представят българската наука, българските учени и техните постижения. Фестивалът цели също и да представя пред аудитория от неспециалисти теми от областта на точните и природните науки (математика, физика, химия, биология, медицина, науки за Земята, инженерни науки, техника и технологии) и да популяризира научно съдържание на достъпен език пред широка публика.

В рамките на фестивала възпитаникът на МУ-София Д-р Иван Койчев, който е лекар специалист по невропсихиатрия в Университетската болница „Джон Радклиф“ в Оксфорд, ще представи новите технологии за установяване и проследяване на деменцията, преди тя да започне да нанася разрушителен ефект, както и какво може да направи всеки, за да понижи риска за себе си.

Научният фокус на д-р Иван Койчев е върху невродегенеративните заболявания в Катедрата по психиатрия на Оксфордския университет, Обединено кралство. 

Събитието ще се излъчи онлайн на живо само пред публиката в зала в София Тех Парк. Датата и часът на провеждането му са 26 септември 2020, събота от 13:30 ч. до 14:20 ч., зала Лаборатория в партньорство с Aurubis, вход с билети.

Цялата програма на фестивала по дни и часове ТУК