СТРАНИЦИ

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СОФИЯ ОСЪЩЕСТВИ АКАДЕМИЧЕН СТУДЕНТСКИ ОБМЕН С МЕДИЦИНСКИ КОЛЕЖ – ХИОГО, ЯПОНИЯ – 2018

На 09 октомври 2017 год. проф. д-р Виктор Златков, Ректор на Медицински университет – София и отдел „Международна интеграция и проектно финансиране“ с ръководител – проф. д-р Радослав Гърчев и Савена Борисова, институционален Еразъм координатор проведе среща с японска делегация  от университета на Hyogo College of Medicine,  с участието на проф. Харуки Окамура и    д-р Яманиши, д-р Йосиф Дарауиш, възпитаник на Медицински университет – София, специализант в Хиого Колеж по медицина.

В резултат на продуктивните разговори, беше проведен конкурс за избор на студенти, които да реализират едномесечна мобилност с цел практика в клиничните бази на Медицински колеж – Хиого, Япония.  През 2018 година първите двама в класацията, Изходящи студенти от Медицински факултет, осъществиха мобилност в партньорската институция: Теа Александрова и Даяна Праматарова.       

Теа Александрова, студент, 6-ти курс, Медицински факултет

През януари 2018 бях избрана да участвам в обменната програма между МУ-София и Медицински Колеж Хиого. В края на февруари, с нетърпение и пълни с ентусиазъм, заедно с още една избрана колежка, заминахме за Япония.

Прочетете още ТУК

Даяна Праматарова, 6 курс, Медицински факултет

Казвам се Даяна Праматарова и понастоящем съм стажант-лекар към Медицински университет- София. Локализиран в сърцето на София, нашият университет е най-голямата и стара институция за висше медицинско образование в България.

Прочетете още ТУК