СТРАНИЦИ

European University INGENIUM

обща снимка на участниците в срещата

Медицински университет – София бе домакин на срещата на WP2 и WP4 на Европейски университет INGENIUM

Медицински университет – София бе домакин на срещата на работни пакети 2 и 4 на Европейския университет INGENIUM.

Д-р Ивана Радонова, държавен експерт в дирекция „Висше образование“ на Министерството на образованието и науката, проф. Елиза Стефанова, директор на Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) заедно с проф. Петя Кабакчиева, доскорошен директор на НАОА, както и директорите на дирекции в Националния център за информация и документация (НАЦИД) г-жа Мая Димитрова и г-н Костадин Тонев поздравиха партньорите от останалите девет университета и обсъдиха административните предизвикателства в рамките на алианса.


Официално приветствие към присъстващите отправи еврокомисарят по иновациите, изследванията, културата, образованието и младежта г-жа Илиана Иванова.

По време на срещите на INGENIUM WP2&WP4 в София бяха проведени няколко уъркшопа, както и семинари на тема – „Доклад относно пречките пред алианса“, „Насоки за Green Campus на INGENIUM“ и „Съвместни програми“. Ръководителят на WP2 Симеон Манолов, заедно с проф. А. Янакиева и доц. Н. Градинарова обсъдиха задачите и препятствията пред работните пакети. Финансовите въпроси бяха разгледани от представителите на университета в Руан, Нормандия. В открита дискусия, водена от ръководителят на WP4 Лиса Валентина Райдел партньорите обсъдиха и важни въпроси относно организираните от алианса „10 days of INGENIUM Junior and Senior Schools“.

 Акцент в социалната програма на партньорите бе посещението им в Боянската църква в София и Националния исторически музей.