СТРАНИЦИ

МУ – СОФИЯ ДОМАКИН НА УЕБИНАР „МОЕТО ЕРАЗЪМ+ ПРЕЖИВЯВАНЕ – ИСТОРИЯ, КОЯТО ЩЕ ЗАПОМНЯ“

МУ-София беше домакин на уебинар с фокус върху програмата на ЕК за мобилност на студенти и персонал, Еразъм+, КД107 – сътрудничество с партньорски държави.

Събитието събра участници в мобилности от четири държави извън ЕС – Япония, Мароко, Йордания и Южна Африка, сред които проф. Норио Сакай и доц. Карима Ал-Рази.

Експертите от Международен отдел представиха накратко дейността на университета, а участниците имаха възможност да споделят снимки и материали от визитите си в партниращите институции. Доц. Нина Белова и доц. Любомир Трайков от Медицински факултет описаха своите спомени и впечатления от посещението си в университета на Хирошима, Япония, а проф. Норио Сакай допълни историите им с интересни коментари от името на японската група в България. Доц. Димитрина Желева от Факултета по Фармация разказа за ползотворната визита на нейните колеги в университета на Квазулу Натал, Южна Африка.  Задочно бяха представени презентациите на преподаватели, посетили Йордания.

Доц. Карима Ал-Рази от Университета на Фез, Мароко, сподели задоволство от успешното съвместно сътрудничество между двете институции и изрази надежда то да продължи да се развива паралелно с програмата.

Всеобщо е мнението, че програма Еразъм+ дава уникален шанс на младите учени, изследователи и студенти за междукултурен обмен, споделяне на общи научни интереси и възможност за нови запознанства с колеги от далечни страни.   

Дискутираха се ползите от програма Еразъм+, целяща приобщаването на младите хора, ползите от споделянето на добри практики и разпространението на успешните резултати в академичната общност.

Линк към уебинара: ТУК