СТРАНИЦИ

Писмо от японския посланик в Р България Масато Ватанабе

Имам честта да ви информирам, че напускам България в началото на май след приключване на моя мандат като посланик на Япония в Република България.

Аз имах не само привилегията да бъда две години и осем месеца в тази красива страна, но това беше един период на изключителна важност за нашите двустранни отношения. В началото на 2018 г., Японският министър – председател Шиндзо Абе посети България. Това посещение беше последвано от посещения на високо ниво на заместник министър-председателят на България Дончев и председателят на НС Караянчева в Япония. През 2019 г. министрите на външните отношения на България и Япония размениха официални визити. Годината 2019 беше специална година, тъй като ние отбелязваме три важни годишнини в японско – българските отношения, които ние празнувахме с редица събития в двете страни.

С настоящото писмо искам да изразя искрената си благодарност за постоянното сътрудничество, приятелство и добра воля, което допринася за отношенията между двете страни. Сигурен съм, че това приятелство ще продължи да се развива и ще доведе до конкретни резултати и взаимни инициативи в различни сфери и сектори.

Приемете моите извинения, че няма да имаме възможност да се сбогуваме лично, но това е обусловено от епидемиологичната ситуация и въведените превантивни мерки срещу разпространението на COVID-19. Вярвам, че посредством взаимна подкрепа и сътрудничество на всички народи и нации, ние скоро ще превъзмогнем сериозните трудности, причинени от тази епидемиологична криза.

Пожелавам на Вас и на Вашето семейство крепко здраве, лично щастие и професионален успех.

Използвам този случай да изразя моето разположение към Вас.

Искрено Ваш,

Масато Ватанабе,

Посланик на Япония в Република България