СТРАНИЦИ

СТУДЕНТСКИ ЖИВОТ

Първо място за презентация грабна петокурсника Страхил Василев на конференция в Самара, Русия – SIMS 2020

Отлично представяне регистрира петокурсникът в Медицински факултет на МУ-София Страхил Василев  на Националната научна конференция на младите учени с международно участие: „Международна медицинска наука Самара 2020“ (SIMS 2020). Тя бе организирана от Държавния медицински университет в Самара и се проведе на 14 октомври 2020 г.

Той се представи с проект  на тема „Интермитентното гладуване като алтернатива за превенция и лечение на заболявания, неговите ефекти върху подобряването на метаболитните процеси и забавянето на клетъчното стареене и грабна първото място за най-добра презентация.

Статията и презентацията са базирани на научни публикации в сферата на здравето. Целта на проекта е нагледно да представи сумарните резултати от световните проучвания в тази сфера и да се акцентира на метаболитните промени в тъканите и техните здравословни ефекти върху организма като цяло. На конференцията се представят над 35 международни участници. Проектът на Страхил Василев  печели 1-во място с най-добра международна презентация в сферата – «Актуални тенденции в медицинската практика» и 3- то място за най-добра презентация от всички сфери за целия конгрес.