СТРАНИЦИ

СТУДЕНТСКИ ЖИВОТ

V-ти Международен биомедицински конгрес в София – 2021

Асоциация на студентите изследователи в България (АСИ) към Медицинския университет – София  проведе за пети път Международен биомедицински конгрес в София (IBCS – International Biomedical Congress – Sofia). Конгресът се проведе от  22 до 24 октомври в присъствена форма при спазване на всички противоепидемични мерки за безопасност.  Поздравление от името на ректора на МУ-София акад. Лъчезар Трайков пондесе зам.-ректорът проф. Цветалина Танкова. Събитието представи постижения в сферата на медицината, денталната медицина, фармацията и други бионауки. В различните инциативи се включиха и представители на Медицинския факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, медицинските университети в Пловдив, Плевен и Варна.

Сред заявените клъстери тази година бяха гастроентерология, ревматология, анестезиология и интензивна грижа, реконструктивна хирургия и образна диагностика. Участниците  имаха  възможността да се включат в различни лекции и практически уъркшопи, по всяка специалност.

Събитието успя да събере световно известни специалисти от различни държави, сред които Турция, Германия, Англия и др. Сред изтъкнатите международни имена са д-р Дирк  Елеуут от VIB-UGent Център за изследване на възпалението, д-р Габриел Мозер от Медицински университет във Виена, проф. Иън Хътчисън от Кралска лондонска болница, част от Barts Health NHS Trust и др.

Гост лектори и участници в биомедицинския конгрес бяха експерти в сферата на ревматологията, гастроентерологията, пластичната хирургия и образната диагностика.