СТРАНИЦИ

ОТНОВО СМЕ ПЪРВИ – УНИВЕРСИАДА 2018

За единадесети път Медицински университет – София организира и проведе СПОРТНА УНИВЕРСИАДА НА ВИСШИТЕ МЕДИЦИНСКИ УЧИЛИЩА, преминала под патронажа на Ректора на МУ-София проф.д-р Виктор Златков, дм. Събитието се проведе в гр. Равда от 27.04.18 г. до 02.05.2018 г.

В Универсиадата взеха участие отборите на МУ-София, МУ-Плевен, МУ-Пловдив и Тракийският университет. В битката за медалите студентите показаха умения в спортовете стрийт баскетбол, плажен волейбол, плажен футбол, тенис, тенис на маса и шахмат. С шест първи места в индивидуалното класиране представителите на Медицински университет – София си извоюваха заслужено Купата на Ректора пред втория в класирането –  МУ-Плевен .

По традиция Универсиадата беше съпътствана от Националната работна среща на преподаватели и чуждестранни студенти от медицинските университети в България на тема: „Университетска Power Point презентация на български език“. Събитието се организира  от преподавателите по български език на ЦЕОФВС. В нея се изявиха чужденци както от подготвителната учебна година, така и редовни чуждестранни студенти  по съответната медицинска специалност  от  МУ-София, МУ-Варна и МУ-Плевен. Те показаха завидни познания във владеенето не само на българския език, а и на специализираната медицинска терминология. Презентациите бяха на високо професионално и езиково ниво. Всички участници получиха сертификати за изключителното си представяне.