СТРАНИЦИ

РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА КАТЕДРАТА ПО НЕВРОЛОГИЯ НА МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ, СОФИЯ – ЧЛЕН.-КОР. ПРОФ. Д-Р ЛЪЧЕЗАР ТРАЙКОВ – „МЕДИК НА ГОДИНАТА‘ 2017“

На своя празник, най-медицинския вестник на България „Форум медикус“ за 27-ми път организира церемония за връчване на званието „Медик на годината‘2017“, чийто носител за тази година е чл.-кор. проф. д-р Лъчезар Трайков, ръководител на Катедрата по неврология на Медицински университет-София.

Тази награда, по-думите на главния редактор г-жа Дарина Стоева се връчва на проф. Трайков за значим принос в развитието на науката и клиничната практика в сферата неврологичните заболявания, за утвърждаване на европейските и медицински стандарти в областта на дегенеративните заболявания на мозъка, за въвеждане на редица иновативни методи, за активната международна дейност, за издигане авторитета на българската медицинска школа в Европа и света.

На церемонията по връчване на наградата изказвания направиха г-н Кирил Ананиев (Министър на здравеопазването), д-р Даниела Дариткова (Председател на Комисията по здравеопазване на НС), проф. Огнян Хаджийски (Зам. председател на БЛС), проф. Валентина Петкова (Зам. ректор на МУ-София), проф. Станка Маркова (БАПЗГ), доц. Андрей Кехайов (Президент на ЮЕМФ), д-р Надежда Тодоровска (Зам. ген. Директор на БЧК).

Към лауреата бяха отправени поздравителни адреси от г-н Румен Радев (Президент на Република България), г-н Бойко Борисов (министър-председател на Република България), от ръководствата на НЗОК, Александровска болница и други институции.

Проф. Трайков представи пред присъстващите атрактивна академична лекция за миналото, настоящето и бъдещето на мозъчното дълголетие.

Празникът преминал под наслов „УМ, слово, красота – новите спасители на човека“ даде възможност за срещи и обсъждания на присъствалите многобройни представители на медицинската гилдия от целия спектър на различните професионални направления.