СТРАНИЦИ
абсолвенти от випуск 2023 на ФДМ

149 са лекарите по дентална медицина от Випуск 2023

На тържествена церемония днес 149 абсолвенти от Випуск 2023 на Факултета по дентална медицина към МУ-София получиха своите дипломи. 97 от тях са студенти, обучавани на български език, а 52 – обучаваните на английски език.

Гости на церемонията бяха зам.-ректорите на МУ-София – чл.- кор. проф. д-р Цветалина Танкова и доц. Елица Деливерска, деканът на Медицински факултет проф. Димитър Буланов, деканът на Факултет по обществено здраве доц. Александрина Воденичарова, директорът на Медицинския колеж проф. Захарина Савова, д-р Видин Кирков – ръководител на Центъра за български и чуждестранни студенти, зам.-декани и ръководители на катедри.

„Представяйте достойно името на учебното заведение, отгледало поколения големи специалисти в тази сфера. Запазете амбицията и мотивацията, които Ви водеха напред през тези шест години и нека милосърдието, грижата, дисциплината и отдадеността на живота и здравето на Вашите пациенти бъдат водещите ви спътници в професионалните и личните Ви постижения“, с тези думи доц. Деливерска поздрави дипломантите от името на ректора на университета акад. Лъчезар Трайков. „Символично, днес, на 15-ти септември – ден, в който хиляди деца пристъпват прага на училището, Вие завършвате образованието си и отваряте нова страница в своя живот. Тя ще открие много нови възможности пред Вас, но и нови предизвикателства. Бъдете смели, търсещи, упорити и достойно посрещайте всяка трудност, която Ви се изпречи“, допълни доц. Деливерска.

В приветственото си слово към абсолвентите деканът на ФДМ проф. Божидар Йорданов заяви: „Промоцията е специално и тържествено събитие в живота на всеки студент. Тя символизира повратна точка, нова страница, нов етап от живота Ви. И е начало на благородната Ви професионална кариера. Ние, Вашите преподаватели, сме уверени, че ще бъдете достойни посланици на нашата образователна институция и ще надграждате нашата отлична репутация. “

Приветствие към студентите отправи и техният курсов ръководител проф. Станимиров. В емоционалната си реч, абсолвентката с най-висок успех от випуска д-р Нона Атова пожела на своите колеги да не се страхуват от провалите, да бъдат смели, да си задават трудните въпроси и да не спират да предизвикват себе си. „Вярвам, че хората развиваме природните си заложби чрез съревнование с умни, амбициозни и целеустремени хора. Искам да благодаря на моите колеги, с които създадохме една здравословна конкуренция, която ни мотивираше да надграждаме себе си, да не се задоволяваме с посредствеността, да си поставяме високи цели и дори понякога да не се получаваше, да знаем, че сме опитали. Пожелавам на всички нас да съумеем да доразвием качествата, които са необходими, за да станем професионалистите, към които се стремим“, каза д-р Атова.

Дипломите на седемте отличници бяха връчени от зам.-ректора на МУ-София проф. Цветалина Танкова, а на останалите лекари по дентална медицина от Декана на факултета проф. Божидар Йорданов. Традиционно и тази година, първенците на випуска бяха наградени с плакети, почетни грамоти и предметни награди.