СТРАНИЦИ
Магистър-фармацевти от Випуск 2023, полагат своята хипократова клетва

166 магистър-фармацевти от Випуск 2023 получиха дипломите си

Точно 166 нови магистър-фармацевти – 137 българи и 29 чужденци – се дипломираха официално от Фармацевтичен факултет на МУ-София. От тях двама са пълни отличници, а още 12 са с успех над 5.50. 

На тържеството присъстваха както ръководството на университета и на отделните факултети, така и  официални лица, сред които зам.-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов, маг.фарм. Димитър Маринов, председател на Български фармацевтичен съюз, маг.фарм. Димитър Коцев от УС на Регионалната фармацевтична колегия – София и други значими представители на фармацевтичната общност.  

Церемонията води проф. Милен Димитров, зам.-декан по учебната дейност за студентите, обучаващи се на английски и български език.

В приветствието си към абсолвентите, ректорът проф. Ланджов ги посъветва: „Не спирайте да опознавате света около себе си, да навлизате в дебрите на професията и непсе страхувайте да задавате въпроси, защото само питащият научава, а изкуството е онова, което ни вдъхновява“.

Той сподели още: „Вероятно изминалите 5 години в учение не са преминали съвсем гладко и безпроблемно, но това е както и в живота – неравностите по пътя тренират уменията Ви и възпитават Вашия дух“.

Ректорът благодари специално както на преподавателите, така и на семействата и близките на абсолвентите за приноса им в израстването и обучението на младите магистър-фармацевти.

Деканът на Фармацевтичен факултет, проф. Александър Златков окуражи завършващите в словото си, че: „Фармацията е наука, но също толкова е и изкуство и дава огромни възможности за реализация. Но ни забравяйте, че за да станете истински професионалисти, трябва непрестанно да се стремите към новото, да учите и усъвършенствате професионалните си знания и умения“. 

Той подчерта: „Преминавайки през годините, нашият факултет запази традиционното си първо място в рейтиновата оценка на сродните факултети в България“ и изрази надежда, че с професионалните си изяви днешните абсолвенти ще поддържат авторитета и престижа на своята Алма Матер.

Словото-клетва на завършващия фармацевт бе четено от един от двамата пълни отличници на випуска,  Радостин Христов. Другата отличничка, Асине Даилова-Барзева  прочете обръщение от името на новозавършилите магистър-фармацевти .

Двамата получиха наградата „Златен Гален“ със сертификат, връчена им от ректора проф. Ланджов и декана проф. Златков, както и парична премия от дарението на д-р Андрей Георгиев. 

Деканът на факултета връчи дипломите на останалите 12 отличници, както и диплома и плакет на чуждестранния абсолвент с най-висок успех от випуска – Николаос Казианис от Гърция.

Всички абсолвенти с  успех над 5.50  получиха традиционно от Студентски съвет почетна грамота и премия в размера на 1000лв. Наградата на БФС за тях бе връчена от председателя  маг.-фарм. Димитър Маринов – сертификат за освобождаване от членски внос към БФС за 1 година.

Всички снимки от церемонията може да изтеглите от ТУК

Желаем успех на младите магистър-фармацевти в професионалния им път!