СТРАНИЦИ

177 МАГИСТЪР-ФАРМАЦЕВТИ НА ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ПОЛУЧИХА СВОИТЕ ДИПЛОМИ

На тържествена церемония в Музикалния театър „Стефан Македонски“ на 22 февруари бяха връчени дипломите на 117 български и 60 чуждестранни магистър-фармацевти от випуск 2018 на Фармацевтичния факултет на МУ-София.

Официални гости на събитието бяха Ректорът на МУ-София проф. д-р Виктор Златков, зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, членът на парламентарните комисии по здравеопазване и по образование и наука в НС маг.-фарм. Борислав Борисов, председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Илко Гетов. Сред гостите на церемонията бяха и зам.-ректорите на Медицински университет-София проф. Тихомира Златанова, проф. Валентина Петкова и проф. Радомир Угринов, деканите на Медицински факултет – чл. кор. проф. д-р Иван Митов, на Факултета по дентална медицина – проф. д-р Андон Филчев и на Факултета по обществено здраве – проф. Цекомир Воденичаров както и консулът на Република Гърция в България – г-н Спиридон Критикос, съветникът по образованието към посолството на Република Турция в България – г-н Шенол Генч, изп. директор на Изпълнителната агенция по лекарстватамаг.-фарм. Богдан Кирилов и генералният директор за България на „Глаксо Смит Клайн“ (фирмата спонсор на церемонията) д-р Лиза Беладона.

„Вие трябва да сте горди, че сте възпитаници на факултет с дългогодишна история, обучението, в който винаги е било на най-високо ниво, напълно еквивалентно на образованието по фармация в най-добрите университети в Европа и света“, заяви деканът на факултета проф. Николай Данчев. „От днес Вие се присъединявате към съсловието на магистър-фармацевтите в България, което определено ще Ви даде нужната опора и увереност в бъдещето“, каза още той в академичното си слово. Ректорът на университета проф. Виктор Златков увери младите фармацевти, че страната ни има нужда от специалисти като тях и и обяви тяхното дипломиране.Слово „Клетва“ на завършващия фармацевт произнесе абсолвентката с най-висок успех – Стефани Караньотова. Обръщение от името на новозавършилите магистър-фармацевти чуждестранни граждани произнесе абсолвента от Гърция – Иеремиас Георгиадис.