СТРАНИЦИ
група студенти

215 лекари по дентална медицина се дипломираха днес

На тържествена церемония днес 215 абсолвенти от Випуск 2022 на Факултета по дентална медицина към МУ-София получиха своите дипломи. 137 от тях са студентите обучавани на български език, а 78 – обучаваните на английски език.

Гости на церемонията бяха ректорът на Медицински университет – София акад. Лъчезар Трайков, председателят на Общото събрание акад. Ваньо  Митев, зам.-ректорите на МУ-София – проф. д-р Цветалина Танкова, проф. Валентина Петкова,  проф. Каролина Любомирова и доц. Елица Деливерска, деканът на МФ проф. Димитър Буланов, председателят на БЗС д-р Шарков, ръководители на катедри.

„Дипломата на лекар по дентална медицина Ви дава достъп до много нови възможности. Надявам се, че ще изберете да се реализирате в родината ни, но където и да Ви отведе животът, възползвайте се от всеки шанс –  да научите повече, да бъдете още по-добри специалисти и да завладявате непознати хоризонти. Със здрави принципи и непреклонен морален компас!“, с тези думи акад. Трайков поздрави новите дентални медици и им пожела милосърдието, грижата, дисциплината и отдадеността на живота и здравето на пациентите да бъдат водещи техни спътници към професионалните и личните им постижения.

В приветственото си слово към абсолвентите деканът на ФДМ проф. Божидар Йорданов заяви: „Призвани сте да работите за развитието на нашата професия и нейния престиж. Ние, Вашите преподаватели сме уверени, че ще бъдете достойни посланици на нашата образователна институция и ще надграждате нашата отлична репутация. Искрено вярвам, че всички Вие, завършилите Факултет по дентална медицина, независимо от избраната от Вас област по практиката ще имате възможност да обогатявате живота на хората около Вас и ще го направите с достойнство.“

Думата за приветствия бе дадена и на проф. Буланов – декан на МФ, както и на председателят на БЗС д-р Шарков. Поздравителни адреси поднесоха Президента на страната Румен Радев и Министър-председателя на Р България Гълъб Донев.

В емоционалната си реч, абсолвентката с най-висок успех от випуска д-р Ани Петрова пожела на своите колеги да практикуват лекарската професия с високо вдигната глава, чест и добротворство, отстоявайки своите позиции и морал, и добави: „Нека приемаме трудностите като трамплин и да не спираме да предизвикваме себе си! Успехът се постига с любов и търпение и всяко наше постижение струва толкова, колкото любов сме вложили в него. Вярвам, че в следващите години ще успеем да реализираме мечтите си, а в душата си ще запазим непреходната признателност към своите преподаватели.“

Дипломите на осемте отличници бяха връчени от ректора на МУ-София акад. Трайков, а на останалите лекари по дентална медицина от Декана на факултета проф. Божидар Йорданов. Традиционно и тази година, първенците на випуска бяха наградени с плакети, почетни грамоти и парични награди, осигурени от Студентски съвет на МУ-София.