СТРАНИЦИ

228 нови лекари по дентална медицина се дипломираха от МУ-София

На тържествена церемония 228 абсолвенти от Випуск 2021 на Факултета по дентална медицина към МУ-София получиха своите дипломи. 153 от тях са студентите обучавани на български език, а 75 – обучаваните на английски език.

Гости на церемонията бяха зам.-ректорите на МУ-София проф. Каролина Любомирова и доц. Елица Деливерска, деканът на МФ проф. Димитър Буланов,  председателят на БЗС д-р Шарков, председателят на ОС на ФДМ доц. Радева, съветникът на Н.П. посланика на Федерална Република Германия г-н Йорг Шенк, ръководители на катедри.

В приветственото си слово към абсолвентите деканът на ФДМ проф. Божидар Йорданов заяви: „Промоцията е специално и тържествено събитие в живота на всеки студент. Тя символизира повратната точка, новата страница, новото начало, новия етап от живота Ви. Тя е началото на благородната Ви кариера. Вие, възпитаниците на Факултета по дентална медицина сте призвани да работите за развитието и престижа на нашата професия, за благото на обществото. Ние, вашите преподаватели сме уверени, че ще бъдете достойни посланици на нашата образователна институция и ще надграждате нашата отлична репутация.”

Беше прочетен и поздравителен адрес от ректора на МУ-София, акад. Лъчезар Трайков, в който се казва: „Представяйте достойно името на учебното заведение, което е отгледало поколения големи специалисти в тази сфера. И в същото време, можете да разчитате, че това име ще работи във Ваша полза, когато се представяте пред колеги и пациенти.“

Поздравителни адреси поднесоха Президента на страната Румен Радев и Министър-председателя на Р България Стефан Янев.

Дипломите на отличниците бяха връчени от зам.ректора проф. Каролина Любомирова, а на останалите лекари по дентална медицина от Декана на факултета проф. Божидар Йорданов и неговите заместници. За първи път тази година отличник на випуска е чужедестранен студент. Това е Регина Боксхорн -Германия.

Традиционно и тази година, първенците на випуска бяха наградени с плакети, почетни грамоти и предметни награди.

Събитието се проведе присъствено само за участници с ваксинационен сертификат, негативен резултат от PCR или от антигенен тест.