СТРАНИЦИ
дипломиране на абсолвентите випуск 2022 на ФОЗ

331 абсолвенти от випуск 2022 на ФОЗ получиха своите дипломи

Випуск 2022 на Факултета по обществено здраве на МУ-София получи своите дипломи на тържествена церемония в Аула „Максима“ на УАСГ. Официални гости на събитието бяха ректорът на университета акад. Лъчезар Трайков, началникът на кабинета на министъра на здравеопазването доц. Момчил Мавров, създателят на факултета проф. Цекомир Воденичаров, зам.-ректори, декани, зам.-декани и преподаватели от висшето училище. 

Водещ на церемонията бе доц. Александрина Воденичарова, зам.-декан по учебната дейност на факултета, която поздрави абсолвентите с думите: „Доказахте ни, че можете. Доказахте ни, че искате да успеете. Сега е ред да го докажете и на самите вас. Бъдете смели в мечтите си, бъдете горди с образованието си, обичайте работата си и бъдете всеотдайни в нея.“ В приветственото си слово, ректорът на МУ – София пожела на студентите удовлетворение от постигнатото и заслужено признание за техния труд и висок професионализъм. „Горд съм, че нашият университет подготвя медицинските специалисти, които имат ключова роля за развитието на системата на здравеопазването в България. С мисъл за здравето и визия за бъдещето. Развивайте таланта си с безупречния професионализъм, присъщ на възпитаниците на нашия университет. Вдъхновявайте с трудолюбие, ерудиция и човеколюбие. Вярвам, че сте отлично подготвени за това, благодарение на обучението си тук“, сподели акад. Трайков.

Проф. Цекомир Воденичаров пожела успех на абсолвентите и подчерта, че най-важното е те да се стремят да бъдат добри хора. „Съхранете връзката с Вашите преподаватели, защото един ден прекаран с велик учител струва повече от хиляда дни упорито учене“, каза той. От името на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, доц. Мавров поздрави завършващите студенти и изтъкна решаващата роля на общественото здравеопазване за бъдещето на нашето общество. Той пожела на студентите здраве, професионални успехи и изрази надеждата си, че те ще се реализират в България. 

Деканът на Факултет по обществено здраве проф. Магдалена Александрова се обърна към дипломантите с думите: „Не забравяйте, че факултетът е и ваш дом, в който вие винаги можете да потърсите сигурност и подкрепа. Вярвайте в силите си, бъдете оптимисти, вярвайте в невъзможното. Свободата да се реализираш има своята цена и тя включва труд, последователност и упоритост. Честит празник! Пожелавам Ви много здраве, щастливо бъдеще и успешна реализация!“ Абсолвентите на най-стария факултет по обществено здраве в България поздравиха още деканът на Медицински факултет проф. Димитър Буланов, председател на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева и председателят на Студентски съвет при МУ – София г-жа Людмила Борисова.

Дипломи бяха раздадени на завършващите студенти от следните специалности: магистри „Обществено здраве и здравен мениджмънт“, магистри „Управление на здравните грижи“, „Стратегически мениджмънт на фармацевтичната дейност“ и „Управление на клинични изпитвания“, специалност „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Лекарски асистент“, бакалаври „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ и „Управление на здравните грижи“, магистри и бакалаври от специалност „Кинезитерапия“, „Медицинска рехабилитация и балнеология“, „Медицинска козметика“, магистри „Здравословно и диетично хранене“ и „Клинични и здравни грижи“.