СТРАНИЦИ
Всички студенти

66 абсолвенти получиха своите дипломи от филиал “Проф. д-р Иван Митев” във Враца

На тържествена церемония във Враца бяха връчени дипломите на 66 абсолвенти от филиал “Проф. д-р Иван Митев” към Медицински университет – София. Тази година успешно завършват 36 медицински сестри, 6 акушерки и 24-ма лекарски асистенти.

Кметът на града г-н Калин Каменов награди отличниците на випуска и пожела на дипломантите да бъдат добри професионалисти и хора. „Вярвам, че през последните години сте натрупали много знания, които сега успешно ще приложите в системата на здравеопазването. Преподавателите на филиала са направили от Вас не само отлични професионалисти, но и почтени и добри хора. Бъдете здрави, не се отказвайте пред трудностите и подкрепяйте Вашите пациенти“ – каза още Каменов.

Приветствие към присъстващите отправиха директорът на филиала проф. д-р Павлинка Добрилова и акад. Ваньо Митев. От името на ректора на Медицински университет – София акад. Лъчезар Трайков, заместник-ректора по „СДО и УБК“ доц. д-р Елица Деливерска поздрави абсолвентите с думите: „Искрено вярвам, че вашите преподаватели са Ви подготвили отлично за Вашето успешно развитие, с всички предизвикателства, които животът може да Ви поднесе. Бъдете смели, търсещи, упорити и достойно посрещайте всяка трудност, която Ви се изпречи. Това ще Ви направи по-силни и уверени в професионалната Ви реализация. Сигурен съм, че ще бъдете много успешни медицински сестри, акушерки и лекарски асистенти. Пожелавам ви тази промяна, която бележи днешният ден за Вас, да Ви донесе много поводи за удовлетворение, за гордост и радост от добре свършената работа.“

На дипломирането присъстваха още зам.-деканът по НИД и СДО на Факултета по дентална медицина – доц. д-р Васил Свещаров, управители на лечебни заведения и институции.