СТРАНИЦИ
студенти и медици правят опити - графично

Покана за участие в конкурс за Световния ден на биоетиката 2024

Българската секция към Международната мрежа по биоетика в сътрудничество със Световната Медицинска Асоциация, при Факултета по обществено здраве „Проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн“, Медицински университет – София, кани всички студенти да вземат участие в честването на тазгодишния Световен Ден на Биоетиката 2024 на тема: Без дискриминация и стигма“, което ще се проведе на 18 октомври 2024г.


Световният Ден на Биоетиката е глобално честване на Всеобщата Декларация по Биоетика и Права на Човека, приета на 19 октомври 2005 г. от Генералната Асамблея на ЮНЕСКО.


Студентите от всички специалности на Университета могат да участват с есе, артистичен постер/плакат, научен постер/плакат, снимка или кратко видео в конкурса.
Срокът за изпращане на писмено разработени есета, артистичен постер/плакат, научен постер/плакат, снимка или кратко видео (до 1 мин.) е до 27 септември 2024г.
Постерна сесия: 18 октомври 2024г.
Победителите в различните категории на конкурса ще бъдат определени от комисия от преподаватели и членове на Българската секция по биоетика при Факултета по обществено здраве „Проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн“ и ще бъдат отличени с парични награди и сертификати, а всички участници ще получат сертификат за активно участие.

Наградите и сертификатите, ще бъдат връчени на 18.10.2024г.
Есета, артистичен постер/плакат, научен постер/плакат, снимка или кратко видео се изпращат на следния адрес: bioethicsday@foz.mu-sofia.bg
* Моля, преди да подготвите материал за участие, прочете в Ръководството по Биоетика за принципа „Без дискриминация и стигма“ ТУК / Тема 11, на стр. 49/