СТРАНИЦИ
зъболекар и пациент

Безплатни пародонтални прегледи организира Факултетът по дентална медицина

Съвременните изследвания подкрепят връзката между високото кръвно налягане и пародонтита (възпалително-деструктивно заболяване на венците и тъканите, поддържащи зъбите). Пародонтитът като един от рисковите фактори за хипертония е в основата на съвместна инициатива на Българската лига по хипертония и на Факултета по дентална медицина на МУ – София (ФДМ) за едновременно извършване на скринингови прегледи за хипертония и на специализирани пародонтални прегледи.

Във връзка с това, на 15 май 2024 г., от 08:00 ч. до 16:00ч, във Факултета по дентална медицина, ет. 2, кабинети 253-Г и 253-В ще се провеждат безплатни пародонтални прегледи от специалисти. Прегледите могат да се комбинират с проверка на кръвното налягане, която ще се предлага междувременно в специален пункт пред Военномедицинска академия – София, която е в  непосредствена близост до ФДМ. 

Освен прегледи за пародонтит, ще има възможност и за последващо безплатно професионално почистване на съзъбието.

Кампанията е в рамките на инициативата Месец май за мерене на Българска лига по хипертония, в която Медицински университет-София е партньор за поредна година.