СТРАНИЦИ

Благодарствено писмо от Института за съдебна медицина, криминална и медицинска деонтология на Северна Македония

В ректората на МУ-София бе получено официално благодарствено писмо от началника на Институт за съдебна медицина, криминална и медицинска деонтология при Медицински факултет към Университет „Св. Кирил и Методий“ в гр. Скопие, Република Северна Македония, проф. д-р Александър Станков. Благодарността е във връзка с трагичния инцидент на магистрала Струма от ноември 2021г. Ето и текста на писмото: 

Уважаеми ректор,

С това писмо бих искал да изразя моята благодарност на целия екип на Катедрата по съдебна медицина и деонтология при Медицински факултет на Медицински университет – София, за високия професионализъм, проявен в процеса на идентификация на нашите сънародници, които загинаха трагично при инцидента на 23-ти ноември на автомагистрала Струма. 

Сътрудничеството на Вашите екипи беше от огромно значение за създаването на условия за последваща колаборация между нашите официални институции в полето на съдебната медицина и медицинските науки.

Бих искал да изразя моята специална благодарност на ръководителя на Катедрата по съдебна медицина, доц. д-р Александър Александров, за неговия професионализъм, любезност и коректност към нашите колеги от Института за съдебна  медицина в Скопие.

Искрено Ваш,

Ръководител на института

Проф. д-р. Александър Станков