СТРАНИЦИ
визия на плаката за турнира

Благотворителeн футболен турнир под патронажа на ректора на МУ-София

Предстои второто издание на благотворителния футболен турнир „Купа Хипократ“. Тази година спортното събитие е с подкрепата на Студентски съвет на МУ- София и под патронажа на ректора проф. Бойчо Ланджов.
Турнирът ще се проведе на 18 май от 9 часа на СК „Мир и Дружба“ в Студентски град. Желаещите да участват трябва да запишат отборите в кафето на Медико-биологичния комплекс, където е нужно капитанът на отбора да представи готов списък с имената на участниците в неговия отбор. Таксата за участие е 100 лева на отбор. Внесените средства ще бъдат дарени на Фонд ‘Спорт за деца с увреждания’

Чрез фонда Фондация BCause подкрепя организации в цялата страна да организират разнообразни терапевтични занимания с деца с увреждания като езда, плуване, бягане, йога на смеха, лечебна гимнастика,занимания с кучета и други. Така децата развиват фината си моторика, социализират се със своите връстници, позволяват им да се свържат отново с природата и околния свят, като ги извеждат от изолацията на дома им.
В надпреварата могат да се включат както студенти така и преподаватели и служители на МУ-София. Краен срок за записване – 13 май 2024.
Правилата на турнира може да видите ТУК