СТРАНИЦИ
Тодор Ангелов с наградата Докторант на годината

Д-р Теодор Ангелов бе удостоен от НПСС  с наградата „Докторант на годината“

За 16-та година поред Националното представителство на студентските съвети
(НПСС) отличи на официална церемония най-успешните и активни студенти на
България с националния приз „Студент на годината“ и „Докторант на годината“.

Тодор Ангелов получава своята награда от зам.-министър проф. Чавдарова

В категорията „Докторант на годината“ призът грабна Теодор Ангелов от Медицински университет – София. Наградата му бе връчена от  зам.-министъра на образованието и науката проф. Албена Чавдарова. Той получи и лаптоп от Министерството на образованието и науката.

Петокурсникът от Медицински факултет Любомир Гайдарски също получи награда в категорията „Здравеопазване“.

Любомир Гайдарски с награда в категорията „Здравеопазване“


Церемонията се състоя в аула „Максима“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Събитието бе под патронажа на президента Румен Радев. „Знайте, че конформизмът не е път към щастието, борете се за вашите мечти“, с тези думи държавният глава се обърна към студентите. „Най-важната стратегическа цел за България е развитието на младите хора – духовно и физическо – инвестицията в нашето бъдеще“, допълни Радев. Държавният глава призова студентите да не се примиряват с несправедливостта, корупцията и безхаберието, които раждат безнадеждност. „Тази безнадеждност и безпътица прокуди стотици хиляди млади хора далеч от България“, заяви още Радев.
Конкурсът „Студент на годината“ е учреден в началото на 2006 г. по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в България. Основната му мисия е да популяризира, отличава и насърчава постиженията на българските
студенти от всички области на висшето образование пред обществеността.
Жури в състав от водещи експерти във висшето образованието е определило победителите в категориите. Всички призьори са с доказани постижения в научната, културната,спортната и други дейности, които са свързани с образователния процес на национално и международно ниво.