СТРАНИЦИ
абсолвентите от випуск 2022 четат клетвата

Дипломира се Випуск 2022 на Фармацевтичен факултет

143-ма са новите магистър-фармацевти, които се дипломираха официално вчера от Фармацевтичен факултет на МУ-София. 107 са българските абсолвенти, а 36 чуждестранните, обучаващи се на английски език. 10 са отличниците на випуска.

На тържествената церемония присъстваха ректорското ръководство, зам.-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов, главният секретар на университета проф. Генка Петрова, представители на съсловните организации, декани, зам.-декани, преподаватели и много гости.

Деканът на Фармацевтичен факултет проф. Александър Златков поздрави абсолвентите с думите: „Днес Вие получавате своите дипломи и ставате наследници на най-добрата школа във фармацевтичното образование, доказала се във времето със своите традиции. Това е един огромен успех и Вие и Вашите семейства имате пълното право да се гордеете и заслужавате нашите най-искрени поздравления.“ Ректорът акад. Лъчезар Трайков поздрави присъстващите за празника и пожела: „За мен е чест да Ви приветствам на такъв хубав български празник и да Ви поздравя с „Честита Баба Марта“! В българската традиция този празник поставя началото на пролетта, на новия живот и прераждането на природата. Символично точно днес пред Вас се поставя новото начало. Отгръщате нова страница в живота си. Поемате по нов път, който несъмнено ще бъде изпълнен с предизвикателства, с трудности, но и с много нови възможности. Вярвам, че сте отлично подготвени за това, благодарение на преподавателите си и обучението си тук. Надявам се, че сме успели да Ви вдъхнем и достатъчно увереност в собствените Ви сили и преценка, за да действате така, както считате за правилно.“

Д-р Златанов поздрави магистър-фармацевтите от името на министър Асен Меджидиев: „Приветствам стремежа на всички Вас – ръководство и академичен състав да усъвършенствате възможностите, които предлага Фармацевтичен факултет при МУ-София. Благодарение на Вашите усилия и безкомпромисното качество на образование, учебното заведение е сред лидерите в професионалното обучение „Фармация“. Уважаеми абсолвенти, пожелавам Ви да бъдете уверени и последователни и да надграждате наученото. Бъдете здрави и следвайте мечтите си.“

Поздравление от името на Студентски съвет отправи председателят на Съвета към Фармацевтичен факултет абсолвентката Гергана Орманлиева.

Клетвата на завършващия магистър-фармацевт бе прочетена от абсолвентката Габриела Стоичкова. От името на Випуск 2022, поздравление към преподавателите отправи абсолвентката Ростислава Ангелова, която се дипломира с най-висок успех: „Скъпи преподаватели, благодарим Ви, че със своя личен пример ни показахте какви можем да бъдем. Мотивирахте ни, вдъхновявахте ни и ни предадохте любовта към професията и към науката. Благодаря Ви, че бяхте и сте нескончаем източник на кураж и сила. На Вас ние дължим най-големите си успехи.“ Тя се обърна и към своите колеги: „Нашето следване във Фармацевтичен факултет ни направи знаещи и отговорни, внимателни и състрадателни. точно такива, каквито сме нужни на обществото – мотивирани, образовани и отдадени на професията си. Пожелавам Ви на добър път, колеги!“ От името на чуждестранните абсолвенти, които получиха и почетни знаци от факултета, поздравление отправи Павлина Мелетлиго от Гърция.

10 абсолвенти завършиха следването си с отличен успех. Те получиха почетен плакет от факултета и предметни награди, връчени лично от ректора и декана на факултета.. С решение на Студентски съвет на отличниците бяха присъдени почетни грамоти и парични награди в размер на 1000лв.

Индивидуални снимки от връчването на дипломите вижте ТУК