СТРАНИЦИ
абсолвентите пред медицинския колеж в деня на завършването

Дипломираха се 229 възпитаници на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“

Възпитаниците от Випуск 2022 на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ към Медицински университет – София получиха своите дипломи за специалисти по здравни грижи, в избраната от тях професия.

Проф. Захарина Савова, Директор на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, в своето обръщение каза: „Вярвам, че ще продължавате да носите с гордост званието възпитаник на Медицински университет- София и на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, защото нашата 100-годишна история се слави, освен с висок професионализъм и с това да даваме внимание, любов и доброта на хората, които имат нужда от нашата професионална помощ. С цялото си сърце ви пожелавам на добър път! Честито дипломиране!“

В поздравителен адрес ректора на университета акд. Лъчезар Трайков приветства завършващите студенти и им пожела да продължават да следват онзи професионален устрем към усъвършенстване, така характерен за професионалното поприще, което са избрали за своя съдба. Да бъдат смели, търсещи, упорити и достойно да посрещат всяка трудност, която се изпречи на пътя им. Да вдъхновяват с трудолюбие, ерудиция и човеколюбие.

Проф. Савова връчи грамоти на заслужили преподаватели за принос към развитието и утвърждаването престижа на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“. Бяха отличени и дипломанти с грамоти за отличен успех, и за активна доброволческа дейност в системата на здравеопазването. Последва един от най-тържествените и вълнуващи моменти в церемонията – полагането на клетвата на възпитаниците на колежа.

Григор Иванов Нешев от специалност „Масажист“ (лица с увредено зрение), завършил с пълно отличие от курса на обучение и от държавните изпити, получи сертификат и парична награда от Медицински университет- София от завещанието на д-р Андрей Георгиев.

Отличниците на Випуск 2022 получиха своите дипломи, както и грамота и парична награда от бюджета на Студентски съвет на МУ- София. Те са:

  1. Марио Валентинов Димитров, специалност „Зъботехник“
  2. Ива Петкова Иванова, специалност „Рехабилитатор“
  3. Галина Велкова Тошкова, специалност „Медицински лаборант“
  4. Йони Емилова Иванова, специалност „Медицинска козметика“
  5. Виолина Евгениева Гергова, специалност „Инспектор по обществено здраве“
  6. Гергина Цанкова Иванова, специалност „Рентгенов лаборант“.

Дипломи бяха раздадени на дипломанти от следните специалности: „Зъботехник“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник- фармацевт“, „Рехабилитатор“, Масажист (лица с увредено зрение), „Медицинска козметика“, „Инспектор по обществено здраве“, „Медицински лаборант“ , както и на първия Випуск дипломирани специалисти с висше образование в България от специалност „Парамедик“.

Честито дипломиране, колеги! На добър час!