СТРАНИЦИ
Празна новооткрита зала

ФДМ с нова аудитория и научноизследователска лаборатория

Във Факултета по дентална медицина днес бе открита новата Пета аудитория и научноизследователска лаборатория по дентално материалознание. Деканът на факултета проф. Божидар Йорданов откри събитието с презентация, в която представи всички етапи, през които са преминали ремонтните дейности. На откриването присъстваха ректорът на университета акад. Лъчезар Трайков, зам.-ректорите проф. Цветалина Танкова, проф. Валентина Петкова и доц. Елица Деливерска, главният секретар проф. Генка Петрова, деканите на Медицински и Фармацевтичен факултет проф. Димитър Буланов и проф. Александър Златков, зам-деканите на ФДМ, много преподаватели, служители и гости.


„С радост и удовлетворение Ви показваме новата пета аудитория, а след това ще Ви покажем и лабораторията по дентално материалознание. Амбицията ни е всички основни спечелени апарати по различни научни проекти да бъдат концентрирани и поставени там, и да бъдат ползвани от всички катедри и всички служители. Благодаря на всички, които съдействаха или участваха със своя труд, за реализацията на тези обекти.“, каза проф. Йорданов.


„Благодаря на всички колеги, които бяха ангажирани с осъществяването на ремонтните дейности по тази аудитория и на всички наши партньори за оказаното съдействие. Вярвам, че това ново пространство, както и новата научноизследователска лаборатория ще допринесат за високото ниво на обучение във Факултета – нещо, към което винаги се стремим в нашия университет.“, каза акад. Трайков в приветствието си към присъстващите. След официалното откриване, гостите имаха възможността да разгледат и новата оборудвана лаборатория по дентално материалознание.