СТРАНИЦИ
представителен ски отбор на МУ-София

Изключителен спортен успех за МУ-София на Университетските зимни игри

Изключителен успех постигнаха състезателите на Медицински университет-София на Университетските зимни игри и Зимния университет 2024, организирани от Националното представителство на студентските съвети и Асоциацията за университетски спорт. В събитието, проведено на 18-21 март в к.к. Пампорово взеха участие 28 университета и над 430 студенти от цялата страна.

Представителните отбори на МУ-София, финансирани от Студентския съвет на университета, станаха вицерепубликански студентски отборни шампиони в дисциплината сноуборд – мъже, а на сноуборд – жени заеха четвърто място след оспорвана надпревара.

В дисциплината алпийски ски представителните отбори на МУ-София станаха бронзови медалисти при мъжете и при жените. Те се наредиха на почетната стълбичка на най-добрите университети веднага след отборите на НСА и ТУ– София, които имат състезатели, стартиращи за световната купа.

Представянето на отборите на Медицински университет – София го поставя сред елита на студентския зимен спорт в България.  Поздравления за представителните ни отбори!