СТРАНИЦИ

Латвийски държавни стипендии за обучение през учебната 2024/2025 г. и за летни езикови курсове в Латвия през 2024 г.

Поканата за кандидатстване за латвийски държавни стипендии за обучение в летните училища, в които чуждестранни студенти и преподаватели могат да участват с латвийска държавна стипендия, за академичната 2024/2025 година, ще бъде отворена от 1 февруари 2024 г. до 1 април 2024 г.

Заявленията и необходимите документи за летните училища се изпращат директно до организаторите на летните училища – латвийските университети, чиито представители ще информират всички кандидати за резултатите от конкурса за стипендии.

Формулярът за кандидатстване и необходимите документи за стипендии за обучение за учебната 2024/2025 г. се подават до Държавната агенция за развитие на образованието чрез онлайн система за кандидатстване, която ще бъде отворена на 1 февруари 2024 г. Крайният срок за кандидатстване за латвийската държава стипендии за обучение е 1 април 2024 г.
Допълнителна информация може да намерите на уебсайта на агенцията ТУК

Информация за обучение в латвийски университети, налични учебни програми и практическа информация можете да намерите на Study in Latvia

Подробна информация, свързана с програмата може да бъде намерена ТУК

За запитвания, моля, свържете се с г-жа Марика Пира – старши експерт от „Обучение в Латвия“, отдел „Образователни насоки и международни отношения“ в Държавната агенция за развитие на образованието – телефон: +371 67814331, имейл: scholarships@viaa.gov