СТРАНИЦИ

Медицински колеж отбелязва с поредица инициативи 179 години рождението на своя патрон

С поредица благотворителни, социални и спортни инициативи ще отбележи патронния си празник тази година Медицинският колеж „Йорданка Филаретова” към МУ-София.

От днес – 14 -ти до 16- ти март, ще се проведе спортен турнир по следните дисциплини:

– Тенис на маса – мъже и жени

– Бадминтон- отборно смесено/ мъже и жени/  и лицеви опори- мъже и жени.

Традиционният конкурс за есе тази година е на тема „Предизвикателствата пред специалистите по здравни грижи в период на световна пандемия“. Обект на есето могат да бъдат идеи, послания, събития или други асоциации, които авторът прави с бъдещата си професия в условията на пандемията от коронавирус. В конкурса могат да участват студенти от всички специалности в колежа. Всеки студент участва само с един текст. Крайният срок за изпращане на материали е 16 март 2022г.

Вдъхновени от каузата за благотворителност на своя патрон студентите от специалност „Медицинска козметика” организират социална акция „Здрави и красиви“.  Тя  предлага на всеки участник процедура „Усещане за красота“, в замяна на подарък – дръвче, храст или градинско цвете. Подарените дръвчета и цветя ще бъдат засадени в двора на колежа, от студенти и преподаватели на специалността „Медицинска козметика“.

Денят, в който ще отбележим 179 години от рождението на великата българска благодетелка Йорданка Филаретова – 19 март, ще се проведе поход на езерото Панчерево. Инициативата е с цел насърчаване към физическа активност за здраве на студенти и преподаватели.