СТРАНИЦИ
министърът на образованието връчва наградата на проф. Ланджов

Министърът на образованието проф. Галин Цоков: Медицинският университет в София е лице и модел за висшето образование

Медицинският университет – София, има най-много история и постижения, свързан е с няколко важни тенденции. На първо място, почти нулевата безработица на завършилите и високото им заплащане. И не на последно място – има много висок принос в нарастването два пъти на чуждестранните студенти. Това е много сериозен бум, а причините за него след време ще бъде изследвани.

С тези думи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков връчи отличието на ректора на Медицински университет – София, проф. Бойчо Ланджов. Той присъства на церемонията за връчване на отличия на университетите, които са първи по направления в рейтинга на висшите училища. Домакини на събитието бяха „24 часа“ и зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов, в чиято сграда NV Tower в столицата бе осмото поред събитие.

Висшето училище е на първо място в професионалните направления “Здравни грижи”, “Медицина”, “Обществено здраве”, “Стоматология” и “Фармация”.

Медицинските университети и в частност МУ – София, са лицето на нашето висше образование, много важен модел – те са изследователски, в тях се случва голяма част от науката в България, обяви проф. Цоков.

Рейтингът бе определен от министъра като много важен, защото той промени облика на българското висше образование.

Публикация на в-к 24 часа