СТРАНИЦИ

МУ-София е партньор в информационната кампания „+мен“

Медицински университет-София е партньор в новата информационна кампания на Министерство на здравеопазването, която се нарича „+ мен“ (www.плюсмен.бг) и е за ползите от ваксините и ваксинацията срещу COVID-19. Инициативата цели да повиши информираността на българските граждани по отношение на ваксинацията и да им помогне да вземат информиран избор за своята ваксинация. Стратегическата цел е да бъдат ограничени броят на смъртните случаи по причина COVID-19, броят на хоспитализациите на болни от COVID-19 (в т.ч. и тези в интензивните структури на болниците), както и да бъдат ограничени дългосрочните последици за здравето на българските граждани в резултат от COVID-19.
„Независимо че в момента сме в етап на поетапно облекчаване на въведените противоепидемични мерки, че от днес навсякъде в страната ни отпада изискването за „зелен сертификат“, не трябва да забравяме, че пандемията от COVID-19 не е приключила. Над 92% от пациентите с COVID-19, приети в лечебните заведения у нас, са неваксинирани, без ваксина са и приблизително 97% от хората с COVID-19, при които се налага интензивно лечение“, заяви министърът на здравеопазването проф. Сербезова по повод старта на кампанията „+мен“.
Инициативата може да следите на нейните Facebook страница и Youtube канал , в които ще се публикуват истории на хора, преболедували COVID-19, мнения и препоръки на медицински специалисти относно ваксинацията, инфографики, както и друга полезна за обществото информация по темата.