СТРАНИЦИ
Женски баскетболен отбор и техните награди

МУ – София с медали на Националната спортна универсиада 

По случай юбилейната 30-годишнина от учредяването на Асоциацията за университетски спорт  „Академик“, в периода 9-13.05.2023 г. се проведоха финалите на Националния университетски шампионат – Стара Загора 2023 г. В него взеха участие представителните отбори на МУ – София по баскетбол (жени) и крикет (мъже).

Воденият от гл. ас. Жасмин Цанкова отбор по баскетбол (жени) завоюва за първи път бронзовите медали, след победа над отбора на СУ „Св. Климент Охридски“ с резултат 47:40. Отборът бе в състав: Кристин Янчева и Полина Иванова от МФ, Йоана Младенова, Александра Гюрова и Ирен Момчилова от ФДМ, Ива Желязкова от ФФ, Лора Желязкова от ФОЗ, Цветина Цветанова от Медицински колеж.

Воденият от гл. ас. Петя Славчева отбор по крикет (мъже) за втора поредна година завоюва златните медали в първенството. За най-добър състезател на шампионата бе избран нашият студент Kushaal Krishnakumar. Отборът е съставен изцяло от студенти от Медицински факултет, обучаващи се на английски език. 
Ръководството на университета поздравява преподавателите в сектор „Спорт“ при ДЕОС и  всички участници, които защитиха достойно престижа на МУ – София на тазгодишните финали, с успешното представяне и завоюваните купи, медали и лични отличия!