СТРАНИЦИ
проф. Златков поздравява за празника

МУ – София отбеляза 80 години фармацевтично образование в България и 25 години Студентски съвет

80 години фармацевтично образование в България отбеляза Медицински университет – София, в присъствието на цялото ръководство, декани, зам.-декани, преподаватели и гости. На тържествената церемония в аулата на Фармацевтичен факултет присъстваха бивши декани на факултета, които бяха наградени с почетни плакети от ректора на университета. Създаването на Фармацевтичния отдел към Физико-математическия факултет поставя началото на нова ера за академичната медицинска общност. До 1942г., когато е създаден отделът, фармацевтите с висше образование се обучават единствено в чуждестранни университети. “80 поколения са преминали през прага на Фармацевтичен факултет – трупайки знания и споделяйки опит. Продължавайте да спазвате традициите на тези преди Вас и с любопитство и жажда за знание посрещайте новото и неизвестното. Продължавайте да вдъхновявате и да бъдете коректив и опора на младите хора. Със стремеж към усъвършенстване и с увереност в собствените Ви сили защитавайте каузата на професионалния Ви избор и творете наука с всеотдайност, достойнство и ентусиазъм.“, с тези думи акад. Трайков поздрави всички присъстващи.
Проф. Александър Златков също отправи поздравление към колегите си: “За историята 80 години са само миг, за нашия факултет обаче, това са години изпълнени с упорит труд, всеотдайност и творчество. Обръщайки поглед към миналите години ние виждаме стотици хора – преподаватели и студенти, които са отдали част от своя живот на факултета. За академичната общност годишнината е повод да погледнем с удовлетворение към постиженията на десетки учени и преподаватели, на стотиците випускници на факултета, които през изминалите осем десетилетия градиха авторитета на българското фармацевтично образование. Не мога да не отбележа заслугите на всички декани на факултета, оставили незаменими следи в нашето професионално образование.“
На днешния ден отбелязваме още една годишнина – 25 години Студентски съвет при Медицински университет – София. “Ръководството на университета винаги е работило в помощ на това Студентски съвет да изпълнява задачите си, да предлага нови решения и да поема различни инициативи. Стараем се и днес да работим в тясна връзка, да подкрепяме идеите и да черпим опит от младите хора – защото тяхното виждане за света е новият поглед, различната гледна точка от която винаги имаме нужда. А грижата и подкрепата към студентите, докторантите и специализантите в нашия университет е наш основен приоритет. Надявам се, че и занапред ще си сътрудничим също толкова продуктивно и ползотворно за благото на нашите студенти!“, сподели акад. Трайков. 
Председателят на Студентски съвет г-ца Людмила Борисова отправи своите поздравления с думите: „За мен е голямо удоволствие и чест, в този тържествен ден, от свое име и от името на Студентския съвет на Медицински университет-София да Ви поздравя по случай честването на юбилеите – 80 години Фармацевтично образование в България и 25 години Студентски съвет на Медицински университет-София. За своята 25-годишната история, Студентският съвет винаги се е стремял да защитава интересите на студентите, докторантите и специализантите и да ги подкрепя и насърчава във всяко едно тяхно начинание, както и да работи в тясна връзка за това с ръководствата на МУ-София, което вярвам ще продължи и за в бъдеще.“, сподели Борисова.
На церемонията бяха раздадени и наградни знаци за особени заслуги, принос и подкрепа към дейността на Студентски съвет на дългогодишни преподаватели в университета.