СТРАНИЦИ

МУ-София отново пръв сред първи

Рейтинговата система ни дава политики и бъдеще. Горд съм, че Медицински университет- София за поредна година е водещият университет за медицински науки. Това каза в благодарственото си слово вчера при връчването на академичните Оскари, ректорът проф. д-р Виктор Златков. Церемонията се състоя в Галерия Оборище 5 в столицата.

От 2011 година насам нашият университет неизменно държи първо място във всичките пет направления. Благодарни сме, за оценката, която рейтинговата система ни дава не само за постижения, но и за качество. Важното е студентите да виждат смисъл в по-нататъшното си развитие и да не забравят, че „Salus aegroti suprema lex!“ – Здравето на хората трябва да бъде върховният закон!

Церемонията бе открита със слово на министъра на образованието Красимир Вълчев, който заяви, че рейтинговата система е променила стимулите и политиката на университетите. „Следващите години нито един университет няма да има достатъчно преподаватели за да предложи качествено образование. Това може да стане само, ако са свързани в мрежи – национални и най-вече европейски“, добави министър Вълчев.

Проф. Златков получи наградата от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. Тя благодари на всички, които се занимават с образование в столицата, защото те са в основата на успеха на града. „Тук са най-добрите университети и креативните млади хора, заяви г-жа Фандъкова.