СТРАНИЦИ
обща снимка на чуждестранни студенти по еразмус на Банско

МУ- София посрещна своите нови студенти по програма Еразъм+

МУ- София посрещна новите студенти по програма Еразъм+. На 6-ти и 7-ми април, за Еразъм+ студентите бе организирано пътуване до курортния град Банско, с цел интеграция и запознаване с българската култура и обичаи.

В първия ден от пътуването, след пристигането си в автентичен за планинския курорт хотел и топлото посрещане по стар български обичай с домашна питка със сол и мед, студентите започнаха своята обиколка на града.

Местен екскурзовод ги запозна с историята и обичаите не само на Банско, но и на България, а в края на обиколката, те научиха нови думи на „бански“ език и се потопиха в атмосферата на старинния планински град.

На вечеря студентите опитаха местни ястия, типични за региона, научиха стъпките на традиционни български фолклорни танци. Координаторите бяха подготвили много игри и предизвикателства, за да повдигнат настроението и да запознаят студентите с интересни факти за България.

На втория ден, след тържествената вечеря, изпълнена с много смях, игри и танци, беше организиран специален workshop от сугестопед за студентите.
С негова помощ студентите научиха:

  • психологически факти за тяхната памет,
  • тактики за лесно запомняне на предизвикателна медицинска информация и научаване на сложен материал,
  • тестове, за да проверят своята памет и какво са научили.

На всички студенти бяха връчени подаръци от Еразъм офиса на университета.