СТРАНИЦИ

МУ-София запазва позициите си в престижна световна класация 

Обучението по медицината в МУ-София е сред най-добрите програми в света. Това сочи рейтинговата система на изследователския институт „Куакуарели Симъндс“ (QS), която е сред най-престижните в света.

Класацията на QS World University Rankings by Subject 2023 предоставя независим сравнителен анализ за представянето на 144 567 университетски програми в 9000 университета, включващи 54 академични дисциплини и 5 широки факултетски области.

През тази година МУ-София запазва позициите си от 2022г. и отново е на #501-550 позиция в областта на медицината.

На първите три места в същото направление в класация са Харвардският университет, Университетът в Оксфорд и Станфордският университет, следвани от Университета Джон Хопкинс и Университета в Кеймбридж .

Ръководството на МУ-София приема с гордост включването на университета на позиции #501-550 в престижната класация 2023 QS WORLD UNIVERSITY RANKINGS по тематични области, защото това е признание за постиженията ни в областта на образованието по медицина.

Ръстът в трите основни критерия е допринесъл за класирането на нашето учебно заведение в световната топ листа на университетите, разработвана от института „Куакуарели Симъндс“ (QS) – това са академична репутация, брой цитирания и H-индекс. Тежестта на критериите е съответно 38%, 67% и 62%.