СТРАНИЦИ
студенти садят дръвчета в докторската градина

МУ-София засади дръвчета в Докторската градина по повод празника

Най-старото висше медицинско училище отбеляза 105 години медицинско образование в България на 29 ноември 2022г. В чест на празника на университета и на Медицински факултет бяха засадени дръвчета в Докторската градина в центъра на София. 

„Тази година решихме да отбележим празника по различен начин – да допринесем за един по-красив и чист свят – с грижа за по-доброто ни бъдеще. На тази значима дата ще засадим дръвчета на емблематично място – в Докторската градина – в чест на тези преди нас и за благото на всички след нас. Защото освен за високия си дух и постиженията в науката е важно да се грижим и за средата около нас. Защото да има приемственост, уважение и признание на усилията на предците ни, е важна част от това, което ни прави достойни човеци и граждани на едно развито общество“, сподели ректора на университета акад. Лъчезар Трайков.

В района около Докторски паметник, студентите и представители на ръководството на университета и на Медицински факултет засадиха девет дръвчета – дъб, бор, смърч и кипарис. Това е една от многото инициативи, които се предвиждат в чест на отбелязването на годишнината. Зелената инициатива е под надслов „За един по-красив свят“ и се осъществява със съдействието на Столична община.