СТРАНИЦИ

МУ-София е лидер сред университетите у нас за 2021г., според нова международна класация

Медицински университет- София е на най-висока позиция сред българските висши училища в международна класация на университетите, подготвена от испанската изследователска организация SCImago.

Общо 4126 университети са включени в класацията за 2021 г. Тя оценява фактори, отнасящи се до изследователска дейност, иновации и въздействие върху обществото, както и дава обща оценка.

Медицинският университет в София е на 513-ро място в света в общата класация на университетите и е най-добре представен измежду българските висши училища. Следва го Софийският университет „Св.Климент Охридски“, който е на 524-то място, а на трета позиция е друг Медицински университет – този в Пловдив (546-то място). Класацията SCImago Institutions Rankings (SIR) на изследователските институции по света се подготвя от 2009 г. от организацията, която обединява Испанския национален изследователски съвет, университета на Гранада, университета „Карлос Трети“ в Мадрид, университета на Алкала, университета на Естрамадура и други.