СТРАНИЦИ
обща снимка на състезателите на пистата в Пампорово

Наши студенти с медали на Университетските зимни игри и Зимен университет 2023

Студенти от МУ – София са сред медалистите на тазгодишните Университетски зимни игри и Зимен университет 2023, организирани от Национално представителство на студентските съвети (НПСС) и Асоциация за университетски спорт „Академик” (АУСА).

Зимните игри се проведоха от 21 до 24 март в курортен комплекс Пампорово, като тази година участваха 27 университета с над 350 студенти от цяла България.

Представителните отбори на МУ-София станаха вицерепубликански студентски отборни шампиони на дисциплината сноуборд – мъже. В дисциплината сноуборд – жени индивидуално, Ванеса Ненова се окичи със сребро, а Радина Москова с бронзов медал. И двете са възпитанички на ФДМ. В дисциплината алпийски ски отборите на нашия университет станаха бронзови медалисти – отборно (мъже). Те се класираха след НСА и ТУ – София, които имат състезатели, стартиращи за световната купа. В слалома при жените отбора на МУ- София се класира на четвърто място, като само 0,97 стотни не достигнаха на студентите да спечелят бронзовите медали.

Представянето на нашите отбори в състезанията по ски алпийски дисциплини (мъже и жени) и сноуборд (мъже и жени) беше изключително успешно и може да се определи като истински подвиг, защото нарежда Медицински университет – София сред най-добрите в студентския зимен спорт в България. Средствата за участието бяха осигурени от Студентски съвет.

Ръководството на университета поздравява всички участници в Зимен университет 2023 и им пожелава още лични и професионални успехи!