СТРАНИЦИ

Новият випуск магистър-фармацевти от МУ-София се дипломира вчера

156 са новите магистър-фармацевти, които се дипломираха официално вчера от Фармацевтичен факултет на МУ-София.От тях 10 са отличниците с успех над 5.50, които получиха дипломите си лично от ректора, акад. Лъчезар Трайков.  

На тържеството присъстваха както ръководството на университета и факултетите, така и  официални лица, сред които проф. Генка Петрова-Ташкова, зам.-министър на образованието, доц. Любомир Бакаливанов, зам.-министър на здравеопазването, маг.фарм. Велина Григорова, Председател на Български фармацевтичен съюз, маг.фарм. Венелин Сапунаров от Регионалната фармацевтична колегия – София, маг.фарм. Богдан Кирилов, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лекарствата.   

В приветствието си към абсолвентите, ректорът ги посъветва: „ Мнозина от Вас може би днес си отдъхват, че е дошъл краят на тревогите и вълненията около изпитите, краят на безсънните нощи. Но не забравяйте – за да станете истински професионалисти, трябва да си давате сметка колко малко знаете все още. И нека това бъде стимулът Ви да надграждате, да вървите напред“.

Деканът на ФФ, проф. Александър Златков, ги окуражи в словото си, че: „От днес Вие се присъединявате към съсловието на магистър-фармацевтите в България, което ще Ви даде нужната опора и увереност за бъдещето“.  Той подчерта: „Вие трябва да сте горди, че сте възпитаници на факултет с дългогодишна история, обучението в който винаги е било на най-високо ниво, еквивалентно на образованието по фармация в най-елитните университети в Европа и света“.

Словото-клетва на завършващия фармацевт бе четено от абсолвентката, която се дипломира с най-висок успех,  Елина Бачева. След нея, от името на завършващите говори отличничката – Кристина Стойчева. От името на чуждестранните абсолвенти, които получиха и почетни знаци от факултета, говори Спиридон Кирякос Фотиу от Гърция.

Отличниците сред завършващите получиха от председателя на Студентски съвет, г-ца Людмила Борисова, почетна грамота и награда в размера на 1000лв всеки. Награди им връчи и председателят на БФС, г-жа Велина Григорова – всеки отлични получи луксозна писалка и сертификат за освобождаване от членски внос към БФС за 1 година.

Желаем успех на младите магистър-фармацевти в професионалния им път!

Снимки от официалната церемония вижте ТУК.

Индивидуални снимки от връчването на дипломите вижте ТУК.

Общи снимки от събитието вижте ТУК.