СТРАНИЦИ
обща снимка на наградените студенти и преподаватели

Обявиха студент и преподавател на годината – 2022

На официална церемония в Аулата на СБАЛАГ „Майчин дом“ бяха обявени наградените за „Студент и преподавател на годината“ на Медицински университет – София за 2022 година. Традиционният вече конкурс, провеждан ежегодно от Студентски съвет, отличи най-заслужилите студенти и любими преподаватели.

„Бих искал най-сърдечно да поздравя всички номинирани и наградени. Вярвам, че дългогодишните усилия, себеотдаване и неуморен труд е важно да бъдат забелязвани и оценени достойно, за да вдъхновяват и мотивират“, каза ректорът на университета акад. Лъчезар Трайков на откриването на церемонията.

Председателят на Студентски съвет г-ца Людмила Борисова обяви победителите в отделните категории:

  • Студент на годината на Филиал „Проф. д-р Иван Митев“ гр. Враца –  Силвия Петрова, специалност „Лекарски асистент“
  • Студент на годината на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ –  Християн Младенов, специалност „Рентгенов лаборант“
  • Студент на годината на Факултета по обществено здраве „Проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн“  – Кристиян Либих, специалност „Медицинска сестра“
  • Студент на годината на Фармацевтичен факултет  – Каролина  Иванова, 5-ти курс
  • Студент на годината на Факултета по дентална медицина  – Борислав Атанасов, 5-ти курс ФДМ
  • Студент на годината на Медицински факултет – Мустафа Барзев, 6-ти курс МФ

Чуждестранен студент на годината стана Юлия Шнайдер от Германия, студент в ФДМ, която не успя да присъства на церемонията, но изпрати своето видеообръщение към присъстващите и поздрави своите преподаватели и ръководството на университета. „Щастлива съм да уча тук и беше правилното решение да отида далеч от дома си, за да уча тук. Благодаря на всички от сърце“, каза студентката във видеото на български език.

Студент на годината на Медицински университет – София стана ЛЮБОМИР ГАЙДАРСКИ, студент 5-ти курс на Медицински факултет. Той е демонстратор в Катедра по анатомия, хистология и ембриология на факултета и работи като болногледач в УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов“. Автор е на 6 публикации с IF в рамките на една календарна година и има множество участия в конгреси, симпозиуми и семинари на национално и международно ниво. „За мен е огромна чест и удоволствие да бъда отличен с тази престижна награда. Бих желал да изкажа моите най-дълбоки благодарности на проф. Бойчо Ланджов за всичката помощ, напътствия и подкрепа, която ми оказа през годините и най-вече за възможността, която ми предостави – да мога да навляза в дебрите на науката. Бих желал да благодаря и на д-р Георги Георгиев, д-р Александър Илиев, д-р Станчо Станчев и д-р Никола Стаменов за тяхната подкрепа и напътствия. Още на доц. Весела Иванова и на д-р Иво Сираков, както и на всички мои преподаватели, които са ми помагали в моя път на личностно израстване и развитие. На последно място, но не по важност, бих желал да благодаря на родителите си, които ме отгледаха и възпитаха, и ме подкрепяха във всяко едно мое начинание.“

След проведено гласуване в рамките на една седмица, на специално създадена платформа към сайта на Студентския съвет, студентите на МУ-София избраха любимите си преподаватели в отделните категории.

Любим преподавател на Медицински университет – София в областта на медико-биологичните науки стана проф. Бойчо Ланджов, дм – Катедра по анатомия, хистология и ембриология. „За мен е огромна чест и удоволствие да получа тази награда. Това е награда от Вас, студентите, с които студенти в продължение на повече от 20 години споделяме мъки, тревоги, работим заедно понякога по 14-15 часа. Запазете академичния си дух и висок морал, уважавайте преподавателите си, колегите си и пациентите си. Учете за знания, а не за оценки. Учете за името си, не учете за титли“, сподели проф. Ланджов.

Любим преподавател на Медицински университет – София в областта на медико-клиничните науки стана доц. д-р Елица Деливерска-Александрова, дм – зам.-ректор по СДО и УБК. „Трогната съм от наградата. Студентите са нашето вдъхновение да се развиваме, да се усъвършенстваме, да им показваме новостите в медицината и конкретно в денталната медицина. Пожелавам на всички светли празници, здраве, благоденствие и обич в семействата“, каза доц. Деливерска.

„За мен е гордост, че съм част от най-старото висше медицинско училище в България. Най-авторитетното, най-престижното, най-цененото и обичаното. По Коледа наистина се случват чудеса и аз съм развълнувана и трогната от оценката Ви.“, каза проф. Добриана Сиджимова, дм – ръководител Катедра по езиково обучение, мед. педагогика и спорт в ДЕОС, която бе удостоена с наградата за любим преподавател в областта на медико-социалните науки.