СТРАНИЦИ

ОТКРИХА НАПЪЛНО РЕНОВИРАНО СТУДЕНТСКО ОБЩЕЖИТИЕ ВЪВ ФИЛИАЛА НА УНИВЕРСИТЕТА ВЪВ ВРАЦА

Още една придобивка за студентите откри в края на мандата си настоящото ръководство на Медицински университет -София. Ректорът проф. Вкитор Златков заедно с изпълняващия длъжността областен управител Мирослав Комитски и директора на филиал – Враца „Проф. Д-р Иван Митев“ доц. Павлинка Добрилова, прерязаха лентата на изцяло реновираното студентско общежитие.

Всички ремонтни дейности и закупуването на оборудване са осъществени със собствени средства на университета в размер на близо 2 млн.лева. Общата застроена площ на четириетажната сграда, предназначена за образователен пансион, е  616 кв. м, като всяка стая разполага с две легла и собствен санитарен възел, топла вода и отопление. На всеки етаж има кухненски офис, трапезария и компютърна зала. Общо 120 студенти на филиала ще могат да обитават пансиона, който предлага съвременни условия. Сградата на бившото Помощно училище във Враца, която е публична държавна собственост, бе предоставена безвъзмездно за управление на Медицински университет – София, Филиал – Враца с Решение на Министерски съвет.

„С гордост искам да отбележа, че днес най-младият член на нашето академично семейство – Филиал – Враца към Медицински университет – София получава завършен вид на своята материално – техническа база. Вложени са всички възможности на съвременното обзавеждане и оборудване и това прави Филиал „Проф. д-р Иван Митев“ – Враца водещ филиал в страната. Това личи и от високата акредитация, доказателство, че няма по-добър университет за обучение в областта на здравните грижи в България от Медицинския университет. Постигнахме много, именно защото имаме огромен потенциал от студенти и близо 1500 преподаватели“ отбеляза в словото си ректорът на МУ-София проф. д-р Виктор Златков.

Доц. Павлинка Добрилова изрази надежда, че съвременните условия за живот ще мотивират все повече млади хора от страната да изберат да се обучават във филиала във Враца, който освен висококвалифицирани преподаватели и добро обучение по здравни грижи, вече разполага и с отлични условия за настаняване на своите студенти. В словото си тя подчерта, че откриването на сградата на общежитието е доказателство за добър синхрон между ръководството на Медицински университет – София, Областна администрация – Враца и Община Враца. От името на академичния състав и на студентите, доц. Добрилова изрази благодарност за реализираните инвестиции в материалната база на Филиал „Проф. д-р Иван Митев“ – Враца, които за последните две години са близо 5,5 млн. лева. Ще припомним, че преди година бе обновена учебната база на филиала. В изцяло модернизираната и реновирана сграда се обучават студенти в четири специалности, които се реализират успешно в професията си в лечебните заведения в града и региона.

Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий отслужи молебен за здраве и благоденствие и пожела сила и благочестиви дела на академичната и студентската общност.