СТРАНИЦИ
студенти посрещат първокурсници пред парадния вход на филиала

Откриха новата академична година и във филиала на МУ-София във Враца

С тържествена церемония в двора на филиала на Медицинския университет във Враца „Проф. д-р Иван Митев“ бе открита новата академична 2023/2024година.

Директорът на учебното заведение проф. Павлинка Добрилова приветства студентите и им пожела да бъдат упорити и да търсят нови знания.
Кметът Калин Каменов призова възпитаниците на филиала да бъдат добри и почтени хора, с които цялото общество да се гордее. „Вашата професия е хуманна мисия, която трябва да изпълвате със съдържание. Преди да бъдете медици, бъдете добри и състрадателни хора. Помнете, че благодарността на хората няма цена. Аз вярвам във Вас! На добър час!“ – каза още Каменов.

Тази година прагът на висшето учебно заведение в града прекрачват над 130 първокурсници, които ще се обучават в направленията „медицинска сестра“, „акушерка“ и „лекарски асистент“.

На церемонията присъстваха още областният управител Надя Донкинска, представители на лечебни заведения, преподаватели, студенти и родители.Беше отслужен и тържествен водосвет за здраве и благополучие от свещеници на Врачанската митрополия.