СТРАНИЦИ

По 300 лева помощ за всеки украински студент планира да отпусне МУ-София

По 300 лв. еднократна помощ ще отпусне на всеки свой студент от Украйна Медицински университет-София, след одобрение от Академичния съвет. Това бе решено на Ректорски съвет в понеделник и обявено на срещата на ректора, акад. Лъчезар Трайков, с украински студенти. Над 25 от общо 39 редовни студенти от Украйна, обучаващи се в МУ-София, присъстваха на срещата и изложиха нуждите си в настоящата кризисна ситуация.

Ръководството на МУ-София ще съдейства за допълнително провеждане на пропуснати упражнения и успешно приключване на учебната година на онези от тях, които са пристигнали по-късно за летния семестър поради военните действия, или пък все още са в родината си и не могат да се върнат за учебните занятия.

Планира се и осигуряване на  стаи в общежитията на университета, където да бъдат настанени при нужда семействата на наши студенти, избягали от военните действия в Украйна.

Както вече бе обявено, наемите за общежитие на всички украински студенти в МУ-София до края на учебната година ще бъдат поети от бюджета на Студентски съвет към университета.    

Ръководството на МУ-София следи внимателно обстановката в Украйна и е в готовност да реагира в подкрепа на своите чуждестранни студенти, в зависимост от промяната в ситуацията.