СТРАНИЦИ

Поздравление от Ректора на МУ-София по случай предстоящите коледни и новогодишни празници

Уважаеми колеги,

Скъпи студенти,

По стара традиция дните, в които изпращаме една календарна година са време за равносметка и самооценка. За всички нас изминалите месеци бяха изпълнени с предизвикателства, които ние като личности, посветили се на медицината, смело и достойно посрещнахме. В личен план всеки един от нас преживя и загуба и огорчения, но имахме и редица успехи и постижения.

Рождественските празници са изпълнени със светлина, топлота и обич. Те ни даряват с надежда, вдъхновяват ни и ни омиротворяват в очакване на Новата 2021 Година.

Мечтаем тя да бъде мирна, спокойна и благодатна, да бъде увенчана с нови открития, които да направят живота ни по-добър и по-качествен. Надяваме се, че след изпитанието, пред което сме изправени, ще възтържествуваме със своята доброта и човечност, със своята щедрост и дръзновеност. И се опитваме да бъдем по-смирени и по-трезви в преценките си и очакванията си.

Желая на всички Вас и Вашите близки крепко здраве, защото то ни е необходимо, за да осъществим своите планове и намерения.

Пожелавам Ви много споделени мигове на удовлетворение и радост от постиженията Ви.

Бих искал да имаме повече време и възможности да разгърнем своя професионален потенциал; да срещаме повече търпение и разбиране от страна на обществото. Да можем да общуваме по-честно и открито със своите колеги и с нашите студенти. Да можем да прегръщаме по-често своите близки, да се радваме на детския смях и на красивите споделени мигове в обич и разбирателство.

За да ни бъде – в здраве, сила и достойнство – и през Новата 2021 Година!

Академик Лъчезар Трайков

Ректор на Медицински университет – София