СТРАНИЦИ

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

Уважаеми колеги, 

Ръководството на Медицински университет – София Ви поднася своите най-искрени поздравления по случай Деня на народните будители!

Днес обръщаме поглед към миналото, за да си спомним за всички будители от най-тъмните времена на историята ни. Тези, които със своя плам и жажда за свобода, просвета и култура запалиха със своите светли дела и думи онази искра, която продължава да ни води и днес – в път и безпътица, в ясно и смутно време, в търсене на духовно просвещение. 

Уважаеми преподаватели, 

Продължавайте все така отдадено да предавате на младите вярата, да ги учите на ценностите, които осмислят човешкия живот, да им показвате правилната посока за професионалното и нравственото им израстване. Пазете и надграждайте делото на българските просветители, духовници и борци за свобода. Бъдете здрави и не спирайте да се борите за по–добрите бъднини!

Скъпи студенти, 

Професионалната сфера, която сте избрали за свое призвание задължава непрестанно да търсите знание, да споделяте опит, да бъдете духовна опора. Бъдете смели, бъдете будни, бъдете вдъхновени за нови постижения. 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!